• Our View
  • Our View
  • Our View
  • Our View
 
luna for a better future

Dat Luna Designs Benelux dakloze Afrikanen van primaire levensbehoeften helpt voorzien is mooi. Nog mooier is “Ngcabanga - Place of hope”, het kindertehuis van Celia Buso in de township Kwanokuthula in Plettenberg Bay, waar Luna Designs Benelux sinds juni 2010 bij betrokken is.

Celia heeft in 2008 de heldhaftige taak op zich genomen om weeskinderen en verwaarloosde kinderen van 0 tot 5 jaar in haar kleine huisje op te nemen en zeven dagen per week, dag en nacht voor hen te zorgen. Haar twee zoons, een sociaal werkster en vrijwilligers helpen haar hierbij.

De kinderen komen bij haar terecht via de politie en de sociaal werkster wanneer de ouders zijn overleden, verslaafd zijn of te arm of te jong zijn om zelf voor de kinderen te zorgen.            

Doorgaans wonen er tien baby's en kleuters in het tehuis. De ouders hebben bezoekrecht en het is al meer dan eens voorgekomen dat een kind, na een grondig onderzoek door Celia, weer thuis is gaan wonen onder toeziend oog van de sociaal werkster.  

Omdat een van de eigenaren van Luna Designs Benelux in Plettenberg Bay woont, is het mogelijk om dit kleinschalige initiatief niet alleen financieel te ondersteunen, maar ook mee te denken en actief te handelen. Zo hebben we recent een diepvrieskist gedoneerd, worden Dylan’s rotte melktanden getrokken en hoeft Celia de komende jaren geen luiers meer aan te schaffen.

Wilt u ook bijdragen aan Celia’s moedige levenswerk? Mail ons dan via info@lunadesigns.nl.