• Our View
  • Our View
  • Our View
  • Our View
 
Onze filosofie

Het idee voor de stijlvolle Luna Designs-producten is 14 jaar geleden ontstaan in Kaapstad, Zuid-Afrika, toen twee broers met een maatschappelijk verantwoord gedachtegoed potentie zagen in het creëren van milieuvriendelijke wanddecoraties en werkgelegenheid.

 

Milieuvriendelijk

Hout is op zich al een zeer milieuvriendelijk materiaal, omdat het relatief weinig energie vraagt voor productie. Luna Designs draagt echter haar steentje ook nog eens bij aan het verminderen van het broeikaseffect, oftewel CO2-uitstoot, doordat er geen bomen voor het eindproduct dienen te worden gekapt en het hout door het te hergebruiken niet op de brandstapel terechtkomt.

 

Maatschappelijk verantwoord
Het hout voor de productie wordt aangeleverd door dakloze Afrikanen, die een inkomen verdienen door middel van het afstruinen van Kaapstad op zoek naar sloophout.
Daarnaast hebben de broers Marc en Brian Fanner sinds 1996 al meer dan honderd mensen in dienst genomen en dit aantal blijft toenemen, nu Luna Designs zich ook richt op de export van de producten naar Europa. De producten worden inmiddels geëxporteerd naar Groot Brittannië, Duitsland en BeNeLux.

 

Luna Designs Benelux doneert ten slotte een gedeelte van de winst aan “Ngcabanga - Place of hope”, het kindertehuis van Celia Buso in de township Kwanokathula in Plettenberg Bay.

 

Meet Joe Smith

Joe Smith is een van de dakloze leveranciers van Luna Designs en verzamelt al dertig jaar sloophout. Hij is opgevoed door de nonnen van zijn dorpje, nadat hij zijn ouders verloor tijdens een auto-ongeluk. Op zijn 18e verjaardag besloot hij naar de grote stad te komen, omdat de banen daar voor het oprapen zouden liggen.

Joe verkoopt sinds tien jaar 'exclusief' aan de Luna Designs-fabriek, gelegen in de wijk Woodstock in Kaapstad. "In het begin vroeg ik me af waarom deze wijk Woodstock heette, maar het is geen wonder: Er is zoveel hout hier! Ik ben iedere dag bezig met het verzamelen van sloophout en met mij nog een stuk of honderd andere daklozen. In de wijk is nog een fabriek geopend waar ik mijn hout aan zou kunnen leveren, maar ik blijf trouw aan Luna. Ze hebben hier goede bazen."

Joe heeft een passie voor hout en verkoopt maandelijks ongeveer acht winkelwagens vol aan Luna Designs. Zijn vrienden in de bouw waarschuwen hem als er in de buurt panden worden gerenoveerd en soms leveren ze het zelfs namens hem af bij de fabriek. "Ik heb en heel goed netwerk, maar bovenal houd ik van het hout. Het hout wordt ons door moeder aarde geschonken en is oud en mooi. Luna geeft het hout een tweede leven. Er zit echt een mooi verhaal achter de Luna-producten."