onze producten

De unieke Luna Designs-producten worden in standaardmaten* vervaardigd en voorzien van authentieke foto's uit de jaren '50, '60 en '70.

In de begin jaren heeft Brian, het creatieve brein van de twee Fanners, de lijsten gemaakt. "Het is echt een kunst. De belangrijkste onderdelen zijn de kleuren en de vorm van het hout. De ene keer werk je met het hout van een gesloopt plafond en de andere keer met een oud raamwerk. Om een echt mooie lijst te kunnen maken, moet je het hout voor zich laten spreken."

Het sloophout voor de Luna Designs-producten wordt na ontvangst van de dakloze leveranciers opgeslagen op een boerderij met 22 hectare grond, zo'n 120 kilometer ten noorden van Kaapstad. Op deze plek liggen stapels hout te wachten op een tweede leven. Het mooie van Luna-producten is dat er een verleden aan zit. Tussen de stapels ligt bijvoorbeeld een knalroze deur, die wellicht jaren de kamer van een meisje heeft gesierd en nu drie of vier vrolijke wanddecoraties zal opleveren.

Mighty Chingande is een van de timmermannen op de boerderij en samen met de anderen is hij bezig om spijkers uit een stapel hout te halen. "Je zou zeggen dat dit hout slecht is," grijnst Mighty, "maar niks is minder waar. Het ziet er alleen oud uit en daar houden we juist van!”
Straks zal hij het hout grondig schoonmaken, ontgassen en wordt het gedroogd in een oven, waarmee eventueel ongedierte wordt vernietigd. Elk stuk hout gaat vervolgens door een kwaliteitskeuring en wordt na goedkeuring teruggestuurd naar de fabriek.

Eenmaal terug in de fabriek worden de kwalitatief hoogwaardige wanddecoraties vervaardigd en afgewerkt met was of glazuur op waterbasis. Ten slotte worden ze voorzien van glas en een foto en worden ze verpakt en verstuurd naar de klant...

*Omdat onze producten met de hand worden vervaardigd, is het mogelijk dat de afmetingen enkele millimeters afwijken van het standaardformaat.