• Our View
  • Our View
  • Our View
  • Our View
 
Over ons

Luna Designs is marktleider in Zuid-Afrika, waar de wanddecoraties in stijlvolle interieurwinkels beschikbaar zijn. Ieder zichzelf respecterend -interieur-tijdschrift (o.a Elle Decoration, Living Etc. en House and Leisure) gebruikt Luna Designs-producten voor fotoreportages, en bij de meest sfeervolle restaurants hangt een muur vol met Luna Designs-fotolijsten.

 

Luna Designs is een van de weinige bedrijven in Zuid-Afrika die zijn ontstaan vanuit een maatschappelijk verantwoord gedachtegoed. "We proberen een bedrijf te zijn waar onze medewerkers en wijzelf trots op kunnen zijn", aldus Mark Fanner, oprichter van Luna Designs.

 

Sipho Ganya is een van de meest enthousiaste Luna-medewerkers. Sipho komt oorspronkelijk uit het armere binnenland en besloot 16 jaar geleden om het in de grote stad te gaan maken. Hij heeft de eerste negen jaar in Kaapstad met moeite zijn gezin kunnen onderhouden, totdat hij op een dag de verzamelaars van sloophout bij de Luna-fabriek zag staan. "Ik vond ergens een oud winkelwagentje en vroeg aan de manager, Stephen Brand, waar ik het hout vandaan kon halen. Ik durfde niet om een baan te vragen, dus heb eerst twee jaar lang hout aangeleverd."


Toen Sipho zeven jaar geleden genoeg moed had verzameld en een baan wist te krijgen bij Luna, kon hij nog niet veel. Nu schuurt en zaagt hij het hout en zoekt hij de verschillende houtstukken bij elkaar om er een mooi eindproduct van te maken. Hij is inmiddels zelfs de trotse eigenaar van een auto. "Het leven dat ik nu heb, had ik nooit gehad als ik in mijn dorp was gebleven. Mijn gezin is hier heel gelukkig."

 

Ook Doris Mpolweni werkt al zeven jaar bij Luna Designs. "Ik kan alles", zegt Doris zelfverzekerd. "Ik doe voornamelijk de afwerking: ik snijd het glas, was de lijsten en doe er vervolgens de foto's in, maar als het nodig is, help ik ook met het zagen van het hout." Voordat Doris bij Luna in dienst kwam, heeft ze een opleiding tot timmerman gevolgd. "Ik ben een vrouwelijke timmerman en daar ben ik trots op. Al van kinds af aan maak ik dingen van hout. Voordat ik dit werk deed, maakte ik bij mensen schoon, maar daar kon ik mijn ziel niet in kwijt." Doris is aan het sparen voor een eigen auto en ooit wil ze haar eigen huis kopen.

 

Luna Designs Benelux heeft het exclusieve importeursschap voor de Luna Designs-producten.